dinsdag 30 maart 2010

LENTEFRIS

Het was een mooie zachte dag; een dag waarop je mopperige mannen meeneemt om nieuwe kleren te kopen. Zelf blijft je humeur redelijk op peil zolang er niet verteld wordt welke route je met de auto moet nemen en gevraagd wordt of je je chipkaart wel opgeladen hebt. We kunnen zowaar parkeren in de binnenstad en ja, natuurlijk is een uur genoeg om rond te kijken.
We stappen binnen in een ruime kledingzaak, die roept dat ze alle mogelijke overbekende merken hebben: Boss is er zeker bij...meer moet je me niet vragen; o ja: Tommy Hilfiger natuurlijk.
Maar mijn meneer is een nonchalant lekker rommelig type, dat graag over de grond kruipt en het een zalige zorg vindt hoe dat merk heet, als het maar lekker zit. De jongeman in de kledingszaak die ons helpt, ziet er uit alsof ie uit de folder komt. Haren quasi-nonchalant in de gel, overhemd, strak gesneden broek. Geen grammetje teveel zag ik jaloers en een aardige lach. Toch moet hij me bij een steeds ongelukkiger kijkende man wel gelijk geven: nee, de jasjes kunnen niet dicht en nee, de schouders sluiten niet mooi aan, zodat het bovenaan bij de nek gaat wijken en je het ophanglusje ziet zitten. Als ik niet mee was gegaan, had die aardige knul het jasje zo verkocht en meegegeven. Na nog een zaak bezocht te hebben gaan we met 2 overhemden, 2 broeken en een jasje de deur uit. Nou, ben je nu tevreden schat? mompelt hij en ja, dat ben ik, want hij ziet er in die nieuwe kleren weer lentefris uit!

1 opmerking:

  1. Ha, ha , zeer herkenbaar. Ja, zo gaat het. Zij doen zichzelf geen plezier, maar de vrouw.Geweldig.En wat enig, die 2 foto's van Valentijn en natuurlijk ook Silie de merel.
    Dat is toch al meer dan iedere week 1 vertelsel.

    BeantwoordenVerwijderen