donderdag 9 december 2010

MY FUNNY VALENTINE

Eind oktober j.l. hebben we ons lieve hangoortje Valentijn in laten slapen. Hij begon steeds meer problemen te krijgen om zich voort te bewegen en daarbij kwam ook nog eens dat hij incontinent werd, wat betekende dat ik hem om de dag in bad moest doen om hem goed schoon te houden. Dat gaf spanning voor hem, ook al probeerde ik het nog zo leuk te houden en hem te verwennen met extra bixjes terwijl ik hem weer droog föhnde. Van de bazin van de konijnen-opvang had ik al ooit de wijze les gehoord: voor wie moet ie blijven....voor jou of voor voor hemzelf? Nou wist ik zelf ook wel, dat ik vooral aan hem moest denken, dus na overleg met Ben en een groot brok in beider keel, schreef ik een mail naar onze fantastische dierenarts. Zij kende Valentijn al 8 jaar, dus een groot stuk van haar carrière en ze was dol op hem.
We hadden er veel verdriet van, maar we wisten dat het voor hem een eindeloze weg zou worden. Eind oktober, op een vrije dag brachten we hem naar haar praktijk, waar hij zijn slaap-prikje kreeg en zo, op mijn schoot in zijn mooie dikke handdoek zachtjes wegdoezelde. My funny Valentine was het liefste dier dat ik ooit had. Ik ga ooit een boekje over hem schrijven.

WINTER 2010

Vanaf juni heb ik geen blog meer geschreven. Het leven is zo razendsnel en er gebeuren zoveel dingen.
Ik vraag me af, of er veel meer mensen zijn die hetzelfde ervaren...ongetwijfeld.
Wat is er allemaal gebeurd..Trijntje Oosterhuis trad op in Zwolle, hier op de gracht en er was een haast Amsterdamse sfeer. Overal mensen, wandelend of zittend, luisterend met een drankje in hun hand. Trijntje was weer erg goed, wat zingt die meid toch loepzuiver! In het donker van de avond, de lichtjes overal aan, mensen die ook vanuit bootjes op de gracht meeluisterden..het was oergezellig. Zwolle begint echt een stad te worden waar allerlei kan gebeuren.
Actrice Ellen Vogel werd genomineerd voor haar televisierol Juliana in de serie Bernhard, schavuit van Oranje en reisde af met haar zoon om in Monte Carlo van de speciale avond mee te kunnen genieten. Hoewel ze, al had gezegd, dat ze de prijs niet zou krijgen, wilde ze dolgraag de avond meemaken en ervaren hoe het zou zijn, als mensen die haar helemaal niet kenden, "die oude actrice uit het kleine Holland" nu zouden kunnen zien op het filmscherm. Ze kreeg gelijk; een jonge Skandinavische actrice nam de prijs in ontvangst, maar ze hadden een fantastische dag gehad.
Verdere gebeurtenissen vertel ik in het volgende blog.