zaterdag 11 december 2010

BUITENLANDSE DIERENLIEFDE

Ik kreeg van de week een hart onder de riem door een aandoenlijke link naar een Amerikaanse mevrouw die ook van konijnen hield. Ze had net afgelopen oktober haar "kleine" Vlaamse reus verloren. Het konijn, wat mooi bruin van kleur was, met van die grote lepel-oren, was helemaal met haar kleine kinderen opgegroeid en was een volwaardig lid van haar gezin geworden.

Het bleek een enorme knuffel te zijn en overal waar hij maar zag, dat er geknuffeld werd, kwam hij erbij zitten of tussen liggen. Hij werd Bramley genoemd en had een heel speciaal vriendelijk karakter. De eigenaresse Dawn, nam hem ook mee naar workshops, waar zij mensen hielp beter kontakt te krijgen met hun huisdier. Ze kreeg veel volgers op haar website en daardoor ook veel mensen, die deelden in het lief en leed van haar konijn. Toen het gestorven was, kwamen er veel troostmails om haar te laten merken, hoe erg ze met haar mee leefden. Ik vind dat heel bijzonder, wat dieren voor mensen kunnen betekenen.
Het is een heel speciaal soort liefde.

KERSTVOORBEREIDING

Het barst al van de kerstige dingen in de stad. De straten zijn leuk verlicht, kerstbomen op verschillende plekken en alle winkels ademen een sfeer van versierselen, aanbiedingen en geuren.
Op de markt dus maar snel een mini-kerstboompje gekozen voor op het tafeltje onder de Friesse klok en mooie blauw-spar-takken voor op de kast. Nog twee gezellige rode-bessen-plantjes en hop: de sfeer komt er al aardig in. Op de boeken-afdeling van V&D twee kerstboekjes voor de achterkleinkinderen gevonden.
Daarin staan precies die dingen die voor zulke kleine kinderen interessant zijn, vóór ze de aandacht verliezen.
Dan nog een kleine knuffel voor verdrietige koters, je weet maar nooit, en een makkelijk boekje om al mijn e-mail en pass-woorden in te noteren voor verschillende instanties. Het is een crime om dat te onthouden, omdat voor bestellingen bij Amazon, of anderen, ook verschillende passwoorden nodig kunnen zijn.
Dus: Hoeraa, nu ben ik onder de pannen en kan ik het nooit kwijt raken! Morgen ga ik versieren: ....
nee, rustig maar: de kamer!