zaterdag 11 december 2010

BUITENLANDSE DIERENLIEFDE

Ik kreeg van de week een hart onder de riem door een aandoenlijke link naar een Amerikaanse mevrouw die ook van konijnen hield. Ze had net afgelopen oktober haar "kleine" Vlaamse reus verloren. Het konijn, wat mooi bruin van kleur was, met van die grote lepel-oren, was helemaal met haar kleine kinderen opgegroeid en was een volwaardig lid van haar gezin geworden.

Het bleek een enorme knuffel te zijn en overal waar hij maar zag, dat er geknuffeld werd, kwam hij erbij zitten of tussen liggen. Hij werd Bramley genoemd en had een heel speciaal vriendelijk karakter. De eigenaresse Dawn, nam hem ook mee naar workshops, waar zij mensen hielp beter kontakt te krijgen met hun huisdier. Ze kreeg veel volgers op haar website en daardoor ook veel mensen, die deelden in het lief en leed van haar konijn. Toen het gestorven was, kwamen er veel troostmails om haar te laten merken, hoe erg ze met haar mee leefden. Ik vind dat heel bijzonder, wat dieren voor mensen kunnen betekenen.
Het is een heel speciaal soort liefde.

1 opmerking:

  1. Mooi verhaal Anneke.Ieder dier heeft zijn eigen persoonlijkheid, maar je moet het willen zien.Dan sta je vaak versteld wat er in omgaat.Heerlijk om dat allemaal te mogen ontdekken wanneer je zelf een dier hebt.

    BeantwoordenVerwijderen