woensdag 31 maart 2010

SUCCES

Succes is zo betrekkelijk: het is als rook en vervliegt..maar we willen en verlangen er als mens wel naar. Kon ik maar doen, wat ik zo graag wilde, denken we dan: maar om die droom werkelijkheid te doen worden, moet er een opleiding worden gevolgd, of gestudeerd of gerepeteerd en dat betekent heel hard werken. Daarnaast moet je zelf  rotsvast in je doel geloven en heb je een enorme hoeveelheid doorzettingsvermogen nodig. Op de weg naar je doel heb je vele zijwegen, voetangels en klemmen.
Als je in samenwerking met andere mensen je doel wilt bereiken, hangt alles af van de manier en het enthousiasme waarop je hen wilt overtuigen van je plannen. DAT is iets, wat je moeilijk kan uitleggen..want...en nu komt denk ik het meest ongrijpbare van het geheel: alles hangt af van: TIME, PLACE en OPPORTUNITY..Is één van die items niet ideaal, dan klopt het niet meer.
WAAROM werd HARRY POTTER anders zo'n successtory? Het was de juiste tijd, er was in geen tijden meer een soortgelijk toververhaal gepubliceerd..de plaats..was perfect, het hele decor, de trein waar de schrijfster in zat, reed door het landschap van haar verhalen, de gelegenheid: de juiste uitgever was in de gelegenheid het boek uit te geven en het publiek vond de weg naar haar boek. BINGO!!!
Maar het is allemaal heel ongrijpbaar, want waarom word het ene wel, en het andere géén succes?
Zelf ondervond ik dat in 1999, toen ik, als één van de eersten in het onderwijs een half jaar onbetaald verlof nam..wat ik wilde? Een pauze om even op adem te komen, en te bedenken wat ik daarin wilde doen: twee dingen: het afschrijven van mijn script en het aanschaffen van een huiskonijn...

1 opmerking:

  1. Ik keek natuurlijk even of je weer wat geschreven had.
    En ja hoor...Succes....wat is dat? Je hoeft niet altijd succes te hebben om gelukkig te zijn. Doe de dingen met passie en het geluk komt naar je toe.

    BeantwoordenVerwijderen