vrijdag 17 december 2010

AFSCHEID NEMEN

Wanneer moet je afscheid nemen van je werk, als je als vrijwilliger werkt en dat al jarenlang...Daar kan je een hele boom over opzetten. Ben kreeg een afscheidsmiddag aangeboden door de direktie van het Historische Centrum waar hij jarenlang met veel plezier duizenden foto's had gescand en beschreven. Aangezien hij ongelovelijk veel van Zwolle weet door interesse en ervaring, kan hij veel leuke anekdotes of wetenswaardigeden over Zwolse foto's te vertellen.  Het was een geweldige middag, waarbij veel mensen het slechte weer getrotseerd hadden om bij hem te komen: heel lief allemaal!
Ben's beste collega en nu inmiddels dierbare vriendin kwam uit het hoge Noorden en gaf een spetterende power-point-presentatie, met droge humor en mooie foto's, onder anderen ook over onze huisdieren en de muis, die ons had lastiggevallen in een tijd dat gemorste speculaas-kruimels bijkbaar genoeg waren om een muis in leven te houden. Dat werd in de nacht gefilmd met de web-cam...want: dat was immers interessant voor de wetenschap!

Hoe nu verder, na zo'n mooi afscheid? Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Ben mag binnenwandelen wanneer hij maar wil. Dat geeft troost EN bezigheid...en DAT blijft goed voor de mens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten